Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Logónkról

A „Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása” című (KMOP-2007-4.6.1) pályázat keretében az ELTE közoktatási intézményei nyújtottak be pályázatot a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges eszközök, berendezések beszerzésére, illetve infrastruktúra fejlesztésre.

A pályázat keretében udvari fejlesztő eszközként került hozzánk hosszú szervező munka eredményeként a CSIGA.

A CSIGA 2008 megérkezett és beköltözött az udvarunkba, a „Plázára”. Pillanatok alatt nem csak a gyerekek, hanem a kollégák, hallgatók kedvence is lett. Harmonikus vonalaival mindenkinek a szívébe férkőzött és a projekt szimbólumává lépett elő.

 

2009. június 4-én a projektnyitó rendezvény „Csiga napként” vonult be a köztudatba, melyen megjelent az Egyetem Rektora, Dr, Hudecz Ferenc. A rendezvényről beszámolt a GYOSZE 2009/2-3-as száma „Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE” címmel.

 

A kedvenc csigánk azonban nem bírta az időjárás megpróbáltatásait, a gyerekek szerint megbetegedett, repedezni kezdett, balesetveszélyessé vált. Cserére szorult, ezért elszállították tőlünk, nagyon hiányzott.

Új Csigánk 2010 tavaszán érkezett, amely nagyon hasonlít az elődjére, bár kicsit nehézkesebb, de őt is nagyon megszerettük.

 

A CSIGA növekvő népszerűsége a másik pályázatunk a „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben” (TÁMOP-3.1.4/08/1) névadója is lett.

Pályázatunkat mindenki „csigaprojektként” emlegette és a projekt zárásaként Csiga Játszóházat tartottunk.

 

Miután mindenki a csigával azonosította az intézményünket, megoldódott az a régi problémánk, hogy ha az intézmény neve nem is, de a szimbóluma legyen a gyermekek számára érthető és megjegyezhető. A pályázat zárónapjára elkészült a szellemi megújulást és arculatot jelképező emblémánk, a csiga.

Ettől kezdve a dokumentumainkon is megjelenik.

 

A gyermekalkotásokban is gyakran feltűnik a csigaforma.