Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Módszertani központ

Módszertani intézményként feladatunk:

Az alkalmazott nevelési-fejlesztési módszerek megismertetése, terjesztése országos szinten, új külföldi szűrőeljárások kipróbálásában és terápiák adaptálásában való részvétel. Empirikus adatbázis szolgáltatása az atipikus nyelvfejlődési zavar korai életkorban történő kutatásaihoz a GYFK, ELTE, BME szaktanszéki kutatási projektjeihez. Szakmai koordináló, tanácsadó, konzultációs tevékenység az országban működő hasonló ellátási területű intézmények szakemberei számára. Fejlesztő könyvek, módszertani kiadványok készítése, pedagógusok továbbképzésében való részvétel. A referencia intézményi működés kialakítása, „jó gyakorlatok” átadása.

A Logopédia Európai Napja alkalmából Jakab Zoltán pszichológus tartott előadást szakmai műhelyünkön.

A Jász Nagykun Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat korai fejlesztéssel foglalkozó munkatársainak tartottunk szakmai délelőttöt. Bemutattuk korai fejlesztésünk rendszerét, fejlesztési formáit, majd a kollégák megtekintették intézményünket. Köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket!

Két szakmai napunkon Fehérné Kovács Zsuzsától a "Testhasználat, hang és beszéd" témában hallhattunk előadást, és saját élményként meg is tapasztalhattuk annak tartalmát. Köszönjük az érdekes, tartalmas előadást, a téma és a szakma iránti elhivatottságát!

Intézményünk megkapta a "Minősített referenciaintézmény" címet!

A referencia-intézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező és ezt szolgáltatásaiban publikálni, valamint átadni képes közoktatási intézmény. A referencia-intézmények a közoktatás fejlesztésének minősített bázisai lesznek.

Köszönjük az itt dolgozó valamennyi kollégánknak a hosszú évek kitartó és lelkiismeretes nevelő-fejlesztő munkáját!

Móri pedagógusok ismerkedtek intézményünkkel. Megtekintettek az értelmileg akadályozott gyermekek óvodai tagozatán 3 csoportos fejlesztő foglalkozást, majd részt vettek egy "Ringatón" is.

Ismét ellátogattak hozzánk a japán Sagan Női Egyetem professzorai. Érdeklődésük középpontjában a mozgásfejlesztés állt.

Januári szakmai napunkon Soósné Pintye Mária tanársegéd A korai intervenció szenzomotoros és kommunikációs dimenziója címmel tartott interaktív előadást munkaközösségünknek, sok hasznos ötletet adva a fejlesztő munkánkhoz.

Szakmai napon Dr. Gereben Ferencnétől a "Frostig koncepcióról" hallhattunk. Köszönjük a színes, tartalmas előadást, a téma és a szakma iránti elhivatottságát!

Nyílt héten adunk lehetőséget arra, hogy a szülők betekintsenek intézményünk fejlesztő tevékenységeibe, az óvodai csoportfoglalkozásokba.

A Logopédia Európai Napján logopédus kollégákat láttunk vendégül.